RU  UA  EN

Пʼятниця, 22 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

22 листопада

21 листопада

Всі новини

Чому погано зберігається цибуля: поради досвідчених агрономів

Цибуля - один із найважливіших овочів для приготування різноманітних страв. Щоб її вистачило якнайдовше, треба дотримуватися деяких правил зберігання.

Про це "Апострофу" розповіли досвідчені агрономи.

По-перше, важливо оглянути овочі на те, чи є на них захворювання. Одна "хвора" цибулина може зіпсувати весь врожай.

Читайте також: Окрім картоплі: в Україні подорожчають "стратегічні" продукти

Для нормального зберігання цибулі потрібно темне приміщення з температурою близько +13+14 градусів. Агрономи запевняють: надмірне тепло або холод (нижче +7 градусів) можуть негативно позначитися на цибулі. До того ж варто подбати про рівень вологості - від 65% до 70%.

Ворог цибулі - сіра гниль, яка швидко нищить врожай. Як тільки ви помітили, що цибулини стали м'якими, то треба викинути їх. Тому є необхідність регулярно оглядати цибулю на зберіганні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, якими продуктами потрібно запастися на випадок тривалого вимкнення світла.