Цибуля - один із найважливіших овочів для приготування різноманітних страв. Щоб її вистачило якнайдовше, треба дотримуватися деяких правил зберігання.
Про це "Апострофу" розповіли досвідчені агрономи.
По-перше, важливо оглянути овочі на те, чи є на них захворювання. Одна "хвора" цибулина може зіпсувати весь врожай.
Читайте також: Окрім картоплі: в Україні подорожчають "стратегічні" продукти
Для нормального зберігання цибулі потрібно темне приміщення з температурою близько +13+14 градусів. Агрономи запевняють: надмірне тепло або холод (нижче +7 градусів) можуть негативно позначитися на цибулі. До того ж варто подбати про рівень вологості - від 65% до 70%.
Ворог цибулі - сіра гниль, яка швидко нищить врожай. Як тільки ви помітили, що цибулини стали м'якими, то треба викинути їх. Тому є необхідність регулярно оглядати цибулю на зберіганні.
Раніше "Апостроф" повідомляв, якими продуктами потрібно запастися на випадок тривалого вимкнення світла.