RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Рис – не найкраще рішення: як врятувати залитий водою ноутбук

Вода – джерело життя, але лише не у комбінації з технікою! Навіть у найчистіших озерах Альп вода не є чимось, що здатне випаруватися без сліду, не варто розраховувати, що вона здатна просто висохнути.

"Апостроф" розповідає про те, як врятувати ноутбук, якщо на нього все ж таки потрапила вода.

Читайте також: Що робити, якщо розлив воду на ноутбук: важливі поради, щоб не зіпсувати техніку

Перше, що необхідно відразу ж зробити, – вимкнути гаджет, а потім дуже швидко витягти шнур живлення та акумулятор. Важливо пам'ятати, що електричний струм при контакті з рідиною може бути надзвичайно небезпечним! Перед тим як торкнутися комп'ютера, переконайтеся, що руки і кнопки ноута повністю висохли.

Якщо на ноутбук пролилося небагато чистої води, можна просто дати йому час висохнути самостійно. Для цього потрібно відкрити кришку, перевернути ноут екраном вниз і покласти на якусь чисту тканину, щоб вода стікала. Потім необхідно покласти гаджет в сухе місце, що провітрюється і почекати не менше 48 годин, перед тим, як включити. Якщо ж на комп'ютер потрапило щось липке, то могла постраждати клавіатура. Найкраще виправлення цієї ситуації – очищення окремих клавіш. Для цього можна використовувати невелику кількість ізопропілового спиртового спрею. Потрібно розпорошити чи пролити його на постраждалі клавіші, потім - натиснути кожну клавішу кілька разів, щоб спирт опинився в механізмі. Якщо ж клавіатура постраждала дуже сильно, можливо, доведеться поміняти її, звернувшись до фахівців.

Варто зазначити, що, незважаючи на поширену думку, рис не є оптимальним рішенням проблеми. Насправді, він не допомагає швидко висушити ноут. Більше того, якщо рис потрапить до системи охолодження або порту USB, це принесе ще більше труднощів, ніж вода. Краще використовуйте рис для приготування плову.

Раніше ми також ділилися інформацією про те, чому перегрівається ноутбук і як охолодити його в домашніх умовах.