Напевно, немає людини, яка не любила б плов. До того ж, ця страва досить ситна і поживна, а приготування не займає багато часу. Готують його з яловичини, баранини, а також з курки й інших видів м'яса. theLime розповість, як зробити плов зі свинини.
Інгредієнти: свинина (500 г), морква (2 шт.), цибуля (2 шт.), рис (2 склянки), рослинна олія (50 мл), часник (1 головка), сіль, спеції для плову (за смаком).
Приготування:
М'ясо вимийте, просушіть паперовим рушником і наріжте на шматочки середнього розміру.
Цибулю наріжте півкільцями, моркву - соломкою. Приготуйте зірвак. Це основа плову, куди входять овочі та спеції. Для цього візьміть казанок або сковороду з високими стінками та налийте туди олію. Обсмажте цибулю до золотистості, потім викладіть м'ясо і смажте до рум'яної скоринки, приблизно 10 хвилин. Потім додайте моркву та обсмажуйте все разом протягом 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
Після чого влийте гарячу воду (вона має покривати м'ясо з овочами десь на 2 см). Посоліть, поперчіть, додайте спеції для плову. Варіть на середньому вогні 20 хвилин.
Потім викладіть рис і розрівняйте по поверхні, але не перемішуйте. У середину помістіть голівку часнику і додайте води стільки, щоб вона покривала рис на 2 см вище.
Варіть плов на великому вогні без кришки майже до повного випаровування рідини приблизно 10-15 хвилин. Потім ручкою ложки зробіть у рисі кілька отворів, накрийте кришкою та упарюйте на мінімальному вогні ще 15 хвилин. Розсипчастий плов із свининою готовий.
- Раніше ми розповідали, як приготувати ситний банош із сиром та грибами.
- Читайте також на theLime, як приготувати легкий дієтичний кус-кус з овочами та курячим філе.