Лайм

Як правильно готувати розсипчастий та смачний плов: простий рецепт

Цю страву можна готувати хоч щодня

Напевно, немає людини, яка не любила б плов. До того ж, ця страва досить ситна і поживна, а приготування не займає багато часу. Готують його з яловичини, баранини, а також з курки й інших видів м'яса. theLime розповість, як зробити плов зі свинини.

Інгредієнти: свинина (500 г), морква (2 шт.), цибуля (2 шт.), рис (2 склянки), рослинна олія (50 мл), часник (1 головка), сіль, спеції для плову (за смаком).

Фото: Pixabay

Приготування:

М'ясо вимийте, просушіть паперовим рушником і наріжте на шматочки середнього розміру.

Цибулю наріжте півкільцями, моркву - соломкою. Приготуйте зірвак. Це основа плову, куди входять овочі та спеції. Для цього візьміть казанок або сковороду з високими стінками та налийте туди олію. Обсмажте цибулю до золотистості, потім викладіть м'ясо і смажте до рум'яної скоринки, приблизно 10 хвилин. Потім додайте моркву та обсмажуйте все разом протягом 3-5 хвилин, періодично помішуючи.

Після чого влийте гарячу воду (вона має покривати м'ясо з овочами десь на 2 см). Посоліть, поперчіть, додайте спеції для плову. Варіть на середньому вогні 20 хвилин.

Потім викладіть рис і розрівняйте по поверхні, але не перемішуйте. У середину помістіть голівку часнику і додайте води стільки, щоб вона покривала рис на 2 см вище.

Варіть плов на великому вогні без кришки майже до повного випаровування рідини приблизно 10-15 хвилин. Потім ручкою ложки зробіть у рисі кілька отворів, накрийте кришкою та упарюйте на мінімальному вогні ще 15 хвилин. Розсипчастий плов із свининою готовий.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні