RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Російські окупанти вбили українського письменника: фото та всі подробиці

Українського дитячого письменника, поета та лауреата низки літературних премій Володимира Вакуленка вбили під час окупації села Капітолівка Ізюмського району Харківської області російськими військами. Рідні майже півроку сподівалися знайти його живим, але результати ДНК-експертизи підтвердили смерть письменника.

Про це написала його колишня дружина літераторка Ірина Новицька.

Читайте також: Застрелили в інвалідному візку: російські нацисти на Луганщині вбили відомого волонтера

"Сьогодні ввечері батькам Володимира Вакуленка повідомили, що ДНК-експертиза підтвердила: у похованні номер 319 було тіло їхнього сина", - повідомила вона на сторінці у facebook.

Трагічну інформацію підтвердило видання "Суспільне", посилаючись на розслідування та ДНК-експертизу. Вони отримали фотодокази, які свідчать, що Вакуленка вбили на Харківщині під час російської окупації.

На початку минулої весни після того, як ЗС РФ окупували частину Харківської області, дитячий письменник зник. Він жив у селі Капітолівка біля Ізюму.

Батьки весь час розраховували знайти свого сина живим. Мама Олена Вакуленко ходила до окупантів, які швидше за все викрали чоловіка, просила відпустити його. Тоді військові РФ заявили, що Володимир уже не на території України.

Після того, як українські військові звільнили Ізюм, з'явилася інформація про те, що останки Вакуленка виявлені на місці масового поховання у могилі під номером 319. Пізніше у прокуратурі Харківської області спростували цю інформацію та заявили про те, що під номером 319 правоохоронці знайшли тіло жінки.

Для з'ясування обставин загибелі письменника тоді призначили ДНК-експертизу.

УВАГА! ФОТО 18+

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що російські окупанти вбили журналіста Віктора Дідова.