RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Чому деяким відключають світло на пів дня, а деяким на кілька годин: українцям дали відповідь

Нерівномірне відключення електроенергії в Україні пов'язане з відсутністю можливості передавати потрібні обсяги енергії через відповідні вузли. Також на рівень подачі електрики впливають аварії.

Про це розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук під час телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Ракетні удари призвели до ще однієї великої проблеми: кількість загиблих зросла в 6 разів

Так директор ДТЕК прокоментував те, що одні споживачі мають електропостачання упродовж 12 годин, а інші - лише 2-3.

За його словами, окрім російських атак по об'єктах енергетики, мережа перевантажена й самими споживачами, які зараз використовують більше електроенергії через похолодання.

"У нас є т.зв. "мережеві обмеження" - тобто фактичне руйнування мережі через обстріл. Також відключення трапляються через аварії, оскільки з одного боку мережа перевантажена через велике навантаження на працюючий залишок мережі. А з іншого (ред. - впливає), сезонний фактор - фізично більше люди споживають", - пояснив він.

Представник ДТЕК наголосив, що очікувати на 100% рівномірність подачі електроенергії не варто, тому що це неможливо забезпечити. Тому одні клієнти й надалі будуть зі світлом довше, а інші - менше.

"Немає можливості передати необхідний обсяг електрики через певний вузол. Або через обстріл, або через погодні умови, або через аварійні відключення", - додав виконавчий директор ДТЕК.

Раніше "Апостроф" писав про те, що зараз виробництво електроенергії в країні здатне покрити 70% від потреб у споживанні, тому населення надалі не матиме електрики щонайменше по 5-6 годин щодня.