RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Ракетні удари призвели до ще однієї великої проблеми: кількість загиблих зросла в 6 разів

В Україні через економію електроенергії після російських ракетних ударів по об'єктах енергетики у шість разів зросла кількість загиблих у дорожньо-транспортних пригодах. Це стало наслідком відсутності зовнішнього освітлення в містах та відключення світлофорів у темний час доби, особливо на небезпечних перехрестях та пішохідних переходах.

Про це розповіли в патрульній поліції Києва та в ДТЕК "Київські електромережі", пише ZN.

Читайте також: WI-FI без світла: лайфхаки з підключення роутера до павербанку

Як розповіли у пресслужбі столичної патрульної поліції, на близько 55% збільшилася кількість аварій із постраждалими. Зокрема, удвічі підвищилось число ДТП за участю пішоходів. У понад двічі зросла кількість аварій саме на пішохідних переходах.

"Усього ж кількість аварій із загиблими збільшилася у шість разів", - зазначили у пресцентрі.

У патрульній поліції зауважили, що не в силах забезпечити безпеку дорожнього руху на перехрестях та переходах, де не працюють світлофори.

У компанії ДТЕК "Київські електромережі" підтвердили, що дійсно вимикають у Києві під час відключень електропостачання і світлофори, незалежно від того ніч це чи день, і на скільки небезпечні перехрестя та пішохідні переходи.

Там пояснили, що, мовляв, світлофори живляться від звичайних електропідстанцій і не вважаються об'єктами критичної інфраструктури. Відтак, їх вимикають на загальних підставах стабілізаційних чи екстрених відключень.

При цьому стверджують, що виділити світлофори із загального ланцюжка ліній не можуть - складна специфіка побудови столичних електромереж.

У ДТЕК зазначили, що в іншому разі оператор системи розподілу не зможе збалансувати потужність і це призведе до нових аварій, а також більш тривалих відключень.

У компанії наголосили, що роблять свою справу і відповідальності за зростання ризику ДТП на перехрестях та переходах з відключеними світлофорами не несуть.

Раніше "Апостроф" писав, що Україна має бути готовою до нових обстрілів: у НАТО назвали головні цілі Росії.