RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україна отримає незвичайні безпілотники від Німеччини: у чому їхня особливість

Україна отримає від Німеччини 14 наземних безпілотників THeMIS, які використовуються для перевезення поранених військових та різного вантажу.

Про це йдеться на сайті Milrem Robotics.

Читайте також: Заміна "Байракторам": коли Україна отримає свої безпілотники

Повідомляється, що провідний європейський розробник робототехніки та автономних систем Milrem Robotics та німецька оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW) підписали контракт на постачання в Україну 14 безпілотних наземних транспортних засобів THeMIS.

"З 14 автомобілів сім будуть налаштовані для евакуації поранених (CASEVAC) і повинні бути доставлені до кінця 2022 року. Інші сім, які повинні бути доставлені в другому кварталі 2023 року, будуть налаштовані для розчищення маршруту з корисним навантаженням від французького виробника оборонної техніки CNIM Industriels", - йдеться на сайті компанії.

Зазначається також, що це фінансуються міністерством оборони Німеччини.

Співробітник компанії Milrem Robotics пояснює, що а втоматизація евакуації поранених та розчищення маршрутів за допомогою безпілотних транспортних засобів знижує небезпеку на полі бою і дозволяє більшій кількості військових залишатися в безпечній зоні або виконувати важливіші завдання.

"Цей важливий проект свідчить про нашу спільну здатність надати Україні передові технології. Ми сповнені рішучості підтримати Україну захисним та рятувальним обладнанням”, - розповів гендиректор Krauss-Maffei Wegmann.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що США можуть передати Україні модифіковані ударні безпілотники Gray Eagle.