RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Заміна "Байрактарам": коли Україна отримає свої безпілотники

Повномасштабне російське вторгнення підштовхнуло безліч українських виробників взятися за розробки та вдосконалення раніше неіснуючого виду озброєння – за ідеальних умов, уже в 2023 році можна буде виготовляти сотні БПЛА за рік.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів менеджер проектів ДК "Укроборонпром", ветеран українсько-російської війни Олег "Мартин Брест" Болдирєв.

За його словами, значною перевагою України серед інших розробників є те, що вона зможе застосовувати свої розробки одразу у бою та одразу розуміти наскільки виготовлена зброя ефективна. Саме завдяки цього, уже незабаром Україна зможе дати фору багатьом виробникам БПЛА у світі.

Читайте також: У Туреччині провели навчання з новими Байрактарами

У той же час, військовий наголошує, що багато чого залежить від фінансування нашої держави.

"Багато людей думають, що "Укроборонпром" – це така спеціальна будівля, де у підвалі стоїть друкарський верстат або купа золота лежить. А насправді ми не розпорядники бюджетних коштів. У нас немає можливості звідкись витягнути гроші та вкласти їх у розробку", - акцентує увагу він.

У той же час, перспективи в України досить райдужні, адже за ідеальних умов фінансування, можна буде виробити сотні БПЛА за 2023 рік.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні створюється абсолютно новий тип зброї - Мартін Брест