RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Як відбуватиметься мобілізація у 2023 році та хто першим потрапляє під призов

Загальна мобілізація населення і воєнний стан в Україні триватимуть і в 2023 році, однак не кожного військовозобов'язаного після вручення повістки відправлять на передову.

Про те, як відбуватиметься мобілізація в 2023 році, розповіли в Obozrevatel.

В Указі президента України №69/2022 "Про загальну мобілізації" зазначено, що вона продовжуватиметься і у 2023 році для забезпечення захисту країни.

Читайте також: Що робити, якщо військкомат не приймає документи на відстрочку: пояснення адвоката

"На нас чекає перемога, знищення ворогів і звільнення рідної землі. Дай Бог, щоб це було 2023 року. Алемобілізаційні заходи будуть проводитися, це необхідність. Поки ми воюємо – повинні гарантовано мати особовий склад для оборони та наступу,щоб звільнити наші землі", – сказав начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Юрій Максимів в інтерв'ю.

Також він зазначив, що повістки першочергово отримають усі військовозобов'язані чоловіки.

Водночас комплектування бойових військових частин проводитимуть насамперед за рахунок резервістів, колишніх учасників АТО і ООС, а потім поступово збільшуватимуть чисельність підрозділів за допомогою військовослужбовців і військовозобов’язаних.

Як відомо, призов на військову службу резервістів і військовозобов'язаних залежить від обсягів, які вказані в мобілізаційних планах під грифом таємності.

"Вручення повісток триває. Повістка не дорівнює мобілізації і не означає відправлення людини одразу на передову. Вона видається з метою уточнення інформації про неї, а не її негайну мобілізацію до військової частини", – пояснив начальник Житомирського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Бацюн.

Людина, якій вручили повістку, повинна у визначений термін прийти до центру комплектування, навіть якщо вона має право на відстрочку чи непридатна для військової служби за станом здоров'я. За порушення законів про мобілізацію можна отримати навіть кримінальну відповідальність.

Раніше "Апостроф" писав, у яких випадках можна не з'явитися у військкомат.