RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

День святої Катерини: сім способів ворожіння на заміжжя та кохання

7 грудня святкується День святої Катерини - покровительки всіх жінок. У цю дату відкривається зимовий сезон ворожінь, зокрема на кохання й одруження.

"Апостроф" розповідає про найточніші способи ворожіння.

Ворожіння на вишні

Стародавнє ворожіння на гілці вишні проводиться так: у ніч проти 7 грудня треба зламати в чужому саду вишневу гілочку й вдома поставити її у воду. Якщо до Різдва на ній з'являться листочки, то ти наступного року вийдеш заміж. Якщо після Різдва, то ти знайдеш своє кохання, але одруження буде пізніше, а коли на гілочкі будуть тільки бруньки, то весілля очікується наприкінці року.

Читайте також: Можна відзначати "по-новому": коли українцям святкувати Різдво та інші зимові свята

Ворожіння уві сні

Треба ввечері 6 грудня спрямувати думки про нареченого у Всесвіт, покласти під подушку скибочку хліба й промовити: "Наречений-ряджений, прийди до мене поїсти". Потім не варто щось говорити й бажано одразу заснути - тоді обличчя коханого з'явиться уві сні.

Ворожіння на 40 картах

На День святої Катерини можна купити спеціальні картки для катеринського ворожіння - їх 40. Потім поставити запитання, на яке хочеш отримати відповідь, перемішати картки, обрати три й прочитати їхнє значення. Можна, наприклад, запитати, коли ти зустрінеш щире кохання.

Ворожіння під вікнами

Після вечері 7 грудня треба вийти надвір, підійти до чужих вікон і послухати, про що йде мова в оселі. Тема й стиль ведення розмови дадуть розуміння, на що чекати наступного року.

Однак у великому місті це буде складно втілити, тому ворожіння варто осучаснити - можна слухати розмови перехожих.

Ворожіння на нареченого

Свята Катерина допоможе знайти ім'я свого судженого: підготуй 12 клаптиків паперу, напиши на них чоловічі імена (один залишай порожнім), потім перемішай їх і поклади під подушку, а вранці витягни один папірець - тоді ти дізнаєшся ім'я нареченого. Порожній папірець означає, що чекати на весілля ще довго.

Ворожіння на гроші

Для такого способу потрібно мати крупу, миску, різні монети й запросити подруг. Спершу треба насипати в миску крупу, кинути монети, ретельно перемішати, а потім по черзі витягати монетки. Срібна й золота пророкують багатство у шлюбі, а мідна - скромний достаток.

Ворожіння на воді

Дізнатися, скільки ще залишилося чекати на кохання всього життя, можна за допомогою тазу з водою. Достатньо налити воду в таз, зачерпнути рукою її і вмитися. Якщо брижі на воді зникли швидко, то і наречений не забариться.

Раніше "Апостроф" писав, як правильно ворожити на Хелловін.