RU  UA

Готуються до майбутньої поразки та мобілізації 17-річних: розвідник про ситуацію в Росії

На тлі втрат у війні з Україною в Росії готуються до майбутньої поразки своїх військ – також у країні розтер рівень невдоволення діями Путіна.

Про це в ефірі Апострофу TV заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, військова, інфраструктурна та управлінська деградація Росії видно неозброєним оком, коли йдеться про удари по аеродромах, на яких базуються їхні стратегічні бомбардувальники.

Читайте також: Черговий фейк? Експерт розповів, чи варто очікувати на нову хвилю мобілізації в Росії.

Як зазначив Юсов, у Росії зараз між собою борються ультраконсервативні групи за те, хто буде великим імперцем. Після поразки еліти в РФ думатимуть про інші речі, їхнє позиціонування зміниться. Одна з "веж Кремля" розглядає лідера ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина як одного з лідерів післявоєнного часу.

Також він порівняв ставлення до поточних подій президентів Росії та України. Так, Володимир Зеленський буває на сході та півдні України, у фронтових зонах. України, у фронтових зонах. Водночас, Володимира Путіна ніхто ніде не бачить. За словами Юсова, повідомлення про те, що Путін збирається відвідати Донбас означає, що якщо він і приїде туди, то тільки як підсудний.

Розвідник зазначив, що мобілізація в Росії не припиняється: є ознаки того, що готуються нові, потужніші хвилі, форми, методи, системи обліку.

"Йдеться вже і про 17 річних на окупованих українських територіях, яким не дають можливості уникнути мобілізації, потрапивши закордон. Ця війна торкнеться кожного в Росії, вони мають зрозуміти, що уникнути її, не поваливши режим та не відійшовши з окупованих територій не вдасться", - заявив Юсов.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії з'явиться єдина електронна база даних військовозобов'язаних, яка обмежить їхні громадянські права. Для цього в РФ оцифровують усі чинні документи військового обліку та архіви військкоматів.