RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Пішоходам та водіям треба бути уважними: погода приготувала неприємний "сюрприз" на сьогодні

Погодні "гойдалки" в Україні продовжуються, створюючи справжні загрози для українців. У четвер, 8 грудня, мешканці більшості областей спостерігатимуть ожеледицю на дорогах і налипання мокрого снігу.

Про прогноз погоди в Україні станом на 8 грудня повідомили в Укргідрометцентрі.

Сьогодні в південних, східних і багатьох центральних областей прогнозується хмарна погода з опадами у вигляді мокрого снігу й дощу, а подекуди з налипанням мокрого снігу.

Читайте також: Дощові Різдво та Новий рік: синоптик дав прогноз на зимові свята

Така погода за умови "мінусової" температури утворить на дорогах ожеледицю, оскільки в деяких районах пройде крижаний дощ. У зв'язку з цим підвищиться ризик ДТП і травмувань пішоходів.

Водночас на решті територій України очікується невеликий сніг зранку, а вдень будь-які опади припиняться. Однак ожеледиця буде й на дорогах західних і північних регіонів.

Разом з цим у південно-західній частині країни спостерігатиметься туман, що погіршить видимість на дорогах і теж підвищить ризики аварій.

"Вітер південний та південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла; на півдні країни вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 3-8° тепла, в Криму до 13°", - додали в Укргідрометцентрі.

"Апостроф" закликає українців не виходити на вулицю й не виїжджати на дороги без потреби. Якщо вам необхідно зробити справи поза домом, то варто подбати про власну безпеку на дорозі й на тротуарах, оскільки комунальники можуть не встигнути посипати все піском чи сіллю.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні скоро очікується потепління з дощами.