RU  UA

Чому Кремль заборонив виїзд співробітників за кордон: причина

Рішення влади Росії заборонити співробітникам Адміністрації Президента виїжджати у відрядження за кордон показало найслабше місце у внутрішній російській політиці. Йдеться про збільшення прірви між елітами та простими людьми.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський політолог та публіцист Аббас Галлямов.

Читайте також: Путін виступив з новою цинічною заявою на адресу України: відео

Так він прокоментував відповідну заборону, яку ввели після неповернення одного зі співробітників Кремля із закордонної ділової поїздки.

"Це ще один додатковий елемент у рамках загальної логіки закручування гайок. Це не можна розглядати як самостійне рішення з якоюсь конкретною метою. Ось коли йде якийсь великий процес, кроки в його рамках вони пов'язані більше з самою логікою процесу, ніж з якимись конкретними цілями", - зауважив він.

За його словами, заборона, яка поширюється на співробітників Адміністрації Президента на тлі майбутньої мобілізації, є демонстрацією якогось елемента рівності.

"Тобто іншим ми забороняємо виїжджати, і, мабуть, цей крок розглядається у зв'язку із майбутньою другою хвилею мобілізації, а тут виходить почали зі співробітників Кремля. Таким чином, вони показують рівність з іншим народом. Ось ця очевидна і зростаюча нерівність між елітами та звичайними обивателями, мабуть, є найслабшим місцем у внутрішній російській політиці", - наголосив Аббас Галлямов.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": В оточенні Путіна почалися щурі бої - російський політолог