RU  UA

​Буде третя унікальна операція: військовий натякнув, куди вдарять ЗСУ

На Бахмутському напрямку ситуація залишається дуже напруженою, але в українських військових є передумови для здійснення третьої, після Харківської та Херсонської, унікальної наступальної операції.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Петро Черник.

"На Бахмутському напрямку ворог буде тиснути доти, доки матиме ресурси. На цю хвилину ми відбиваємо всі атаки. Але Бахмут перетворюється у другий Сєвєродонецьк, який був зруйнований до фундаменту. Коли дійде до тієї точки, що там дійсно не буде за що зачепитися, можливо, буде якийсь тактичний відхід. А, можливо, і не буде, тому що у напрямку Сватове-Кремінна для нас складаються дуже хороші оперативні передумови. І якщо ми зуміємо там організувати свою оперативну дугу та вийти на наступний оперативний простір, тоді вже для московитів буде непереливки під тим самим Бахмутом", – пояснює він.

За його словами, зараз зміни на полі бою відбуваються щогодини і розгадати, яка буде подальша динаміка, майже неможливо. Але наразі стратегічна ініціатива в руках українських військових.

"Впевнений, що після блискучої Харківської операції, не менш блискучої Херсонської операції, в обов'язковому порядку складеться якась третя. Виграшні стратегії не повторюються і третя операція також буде унікальною. Вона буде, але тут питання часу та обставин", – сказав Черник.

Як повідомляв "Апостроф", на Бахмутському та Авдіївському напрямку продовжуються запеклі бої з ворожими військами, а в районі Сватового українські бійці у ході наступальних дій досягають певних успіхів.