RU  UA

Коли ЗСУ звільнять Луганщину: прогноз Гайдая

Ситуація в Луганській області на Донбасі, де мешканці починають вірити в Україну, кардинально відрізняється за двома напрямками і якщо брати Донецький напрямок, знаменитий населений пункт Білогорівка, то там ЗСУ тримають оборону.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Щодня захисники відбивають величезну кількість атак з боку російських військ, їх постійно обстрілюють зі всієї ствольної артилерії, також працює ворожа авіація. "Але населений пункт тримають", - наголосив Гайдай.

Читайте також: 'У росіян нічого не вийде, ми їх шпаримо і смажимо - офіцер про бої на Донбасі

Що стосується напряму з боку Харківської області, в районі Сватового та Кремінної, то там у ЗСУ позиції набагато кращі і вони потроху просуваються вперед, хоч і дуже важко.

"Єдине, що росіяни встигли туди підтягнути велику кількість техніки та особового складу. Там свіжомобілізовані, зеки, кадировці, регулярні війська та бойові частини тих десантників, які перекинуті з Херсонського напрямку", - розповів голова військової адміністрації, попередивши, що не треба чекати стрімкої операції як у Харкові, бо ефекту несподіванки вже нема.

Водночас він висловив упевненість, що найближчим часом Генштаб порадує українців добрими новинами.

Голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай вважає, що ця зима буде ключовою у вирішенні питання визволення територій на Луганському напрямку.

"Сподіваюся, що наприкінці зими наші війська зможуть вийти як мінімум на кордони 24 лютого 2022 року. А далі ми не плануємо зупинятися, бо потрібно звільняти всі території, які зараз тимчасово окуповані", - розповів він.

Докладніше: Це буде не спринт, але незабаром ЗСУ вийдуть на кордони 24 лютого – голова Луганської ОВА