RU  UA

Потенціал ще є: експерт розповів, на скільки масованих залпів вистачить ракет у росії

У Росії ще є потенціал для нанесення ракетних ударів. На початок війни у них було 6-6,5 тисяч ракет різних типів. На даний момент вже застосовано понад 5 тисяч, що означає, що 1-1,5 тисячі ще лишилося.

Про це в ефірі "АпострофTV" розповів військовий експерт Петро Черник.

"40 ракет, які випускаються на місяць, це також досить багато. Тому ще кілька залпів по 90-120 ракет росіяни ще можуть здійснити. Це може бути до 6-7 залпів", - сказав Черник.

За його словами зараз росіяни змінюють схему нанесення залпів у зв’язку з влучанням по їхніх аеродромах. Проте удари будуть продовжувати наноситися.

"Коефіцієнт збивання російських ракет - 70-90%. Проте треба пам’ятати, що збивати 100% ракет неможливо. З цією задачею не впорається навіть ізраїльський "Залізний купол". Наше повітряне прикриття буде наростати і ми дійдемо до найвищих показників - 90-95%. Проте все одно прильоти будуть", - переконаний експерт.

Як раніше повідомляв "Апостроф", росії доведеться переформувати свою систему ППО, що дуже добре для України, адже для цього рф потрібно задіяти ресурси, які вона використовує у війні проти нашої країни.