RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

ЗСУ отримали мобільний пункт розвідки Beobachtungspanzer: фото, відео та характеристики

Німеччина відправила до нашої країни танкові тягачі M1070 Oshkosh, але під час операції з евакуації бронемашини БМП-1 в Україні помітили німецький пересувний пункт розвідки та управління вогнем артилерії Beobachtungspanzer.

Про це, як інформує "Мілітарний", повідомила аналітична група Ukraine Weapons Tracker.

Найцікавіше, що про передачу бронетехніки на базі американського легкого гусеничного бронетранспортера М113 не інформувала жодна із країн-союзників.

Читайте також: Не бояться негоди: Люксембург передав Україні сучасні дрони

Бронемашина Beobachtungspanzer була розроблена в Німеччині та поставлена на озброєння у 1982 році, але була "законсервована" ще 20 років тому.

Потенційно, надати Україні Beobachtungspanzer могла Литва, яка досить активно використовує "списану" бронетехніку з ФРН.

Екіпаж цієї машини складається з командира, механіка-водія, радиста та артилерійського спостерігача. На озброєнні її є кулемет калібру 7,62 мм. Максимально "броневик" може розвинути швидкість у 35 км/год, але це обумовлено конструкційними особливостями.

Beobachtungspanzer дає змогу коригувальникам артилерійських батарей розпізнавати цілі та формувати про них дані й передавати їх на командний пункт.

Для цього машина має оптичну цілевимірювальну систему, а також систему навігації та радіотехнічне обладнання.

Нагадаємо, що Україна може отримати французькі ППО Mamba.