RU  UA

За що воюють російські окупанти в Україні: журналіст дав відповідь

Чимало росіян пішли на війну вбивати українців переважно за гроші: це - один із основних мотивів їхньої участі у війні.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів журналіст, радник голови Львівської ОВА Любомир Ференс.

За інформацією, отриманою ним під час розмов з полоненими, тим, хто підписав "контракт", платять 200 тисяч рублів. Як зазначив один з полонених під час розмови з журналістом, умовно це дуже велика сума, адже такі гроші в Росії можуть заробити лише корупціонери чи ті, хто крадуть.

Читайте також: ЗСУ перемелюють "вагнерівців" під Бахмутом: генерал розповів про успіхи українських військових

Чимала частина росіян має невеличку зарплату у 30 тисяч рублів.

Тим більше, як зазначив журналіст, у РФ існує також дуже великий вплив пропаганди. Але і ідея, і гроші, у росіян поєднані, переконаний Любомир.

"Кадрові офіцери Росії говорять: это был приказ, и я шел. Але ніхто з них не говорить, що я йшов за гроші. Я говорив із вагнерівцем півтора тижні тому, він мені так і сказав: "слухайте, Любомир, ви мене підводите, що ви найманець, але великої різниці між "кадровиками" і "ЧВКшниками" немає", - переповів він.

Найманці йдуть воювати за гроші, але військові теж ідуть за гроші, але в іншому статусі, - зізнався у розмові з українським журналістом член ПВК "Вагнера", додавши, що для одних основна "ідея", а гроші другорядні, для інших навпаки – головне це гроші, а ідея вже додатково.

Але усі вони, як резюмував Любомир Ференс, говорять, що йдуть захищати українців та допомагати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як обмінюють полонених.