RU  UA

Бої на Сватівському напрямку: військовий експерт вказав на важливі деталі

Триває повномасштабна війна з російським окупантами: Луганський напрямок дає підстави для стриманого оптимізму - найближчим часом ми можемо почути позитивні новини. Динаміка просування збройних сил України, незважаючи на важкі погодні умови, зберігається.

Про це розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі Апостроф TV.

"Варто говорити про те, що на Сватівському напрямку, за оцінками саме російської сторони, Збройні сили України атакують по декількох напрямках. Себто, йдеться про те, що Збройні сили України намагаються, як то кажуть, продавити оборону окупантів і створити умови для оперативного оточення російського угрупування", - зазначив він.

За словами Снєгирьова, Сватівський напрямок наразі розглядається як один з пріоритетних щодо можливості успішного контрнаступу ЗСУ. Взяття під контроль Сватового дає можливість фактичного розчленування російського угрупування, яке зосереджене на території Луганської області.

Читайте також: Повторення лютого 2022 року: в ISW оцінили ймовірність нового штурму Києва у 2023 році

"Себто з одночасним просуванням ЗСУ в районі Кремінної – а там так само є позитивні новини – російське угрупування, яке зосереджене в агломерації міст Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне опиняється фактично в оперативному оточенні", - резюмував військовий експерт.

Як повідомляв "Апостроф", міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Російська Федерація серйозно готується до повторного наступу вже на початку наступного року.