RU  UA

Що творять окупанти з населенням Мелітополя: мер про ситуацію у місті

Російські окупанти у Мелітополі Запорізької області, які тепер щодня потерпають від обстрілів українських сил, стали більш агресивні та почали вдаватися до терору мирних мешканців.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Читайте також: Звільнення Криму: як ЗСУ можуть перебити логістику окупантам

"Через те, що кожного дня знищуються російські угруповання, особовий склад, військова техніка, їхні бази зберігання, склади зберігання, і знакові такі речі як блокпост, керівний склад всієї 58-ї армії, і десь поділись ключові колаборанти і гауляйтери, то у рашистів з’являється більше агресії і починається терор до цивільного населення", - зазначив він.

За словами Федорова, це проявляється в тому, що людей почали масово забирати в полон, проводити обшуки в оселях, перекривати цілі квартали, щоб робити фільтрації.

Також він розповів, що у Мелітополі, який є воротами в Крим, "втомився один із мостів". І після того, як Кримський міст перестав нормально функціонувати, а саме два тижні тому росіяни заборонили провозити вантаж у понад півтори тонни, тоді як основний вантажопотік з Росії до Криму виконується через місто Мелітополь.

"І сьогодні є не більш як 5 зрозумілих мостів, через які можна проїжджати з Донецької, Луганської області безпосередньо до Криму. Зруйнований один із мостів, але в цьому шляху є особливість. Він знаходиться в 200 метрах, де знаходиться ця 58-а армія, чиє керівництво було повністю знищено. Зробити диверсію вкрай складно, небезпечно, скоріше самі дагестанці і підірвали цей міст на знак протесту. Бо ми бачимо, як між собою починають перестрілюватись різного роду війська Росії", - додав Іван Федоров.

Раніше "Апостроф" писав, що наступним містом, яке Збройні сили України можуть звільнити від російських окупантів, може стати Мелітополь Запорізької області.