RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

День святої Варвари: як і про що моляться великомучениці

Попереду на українців чекає низка новорічних свят, зокрема і Різдво Христове, яке багато хто планує святкувати цьогоріч за григоріанським календарем, аби мати менше спільною із Росією. Але до цього християни східного обряду 17 грудня відзначатимуть День святої великомучениці Варвари Іліопольської.

Про те, як і про що молитися святій великомучениці Варварі, яка прийняла мученицьку смерть за християнську віру в 306 році за царювання імператора Максиміана, розповідає "Апостроф".

Свята Варвара вважається покровителькою шахтарів, військових, ремісників (свята за життя дуже любила займатися рукоділлям), торговців, моряків та будь-яких мандрівників. Окрім цього, християни вірять, що Варвара допомагає із заміжжям.

Читайте також: День святої Варвари: головні заборони та прикмети свята

Тож, перед іконою Святої Варвари просять про:

  • вдале і швидке заміжжя;
  • жіноче щастя, також підносять молитву святій Варварі про вагітність;
  • захист від раптової смерті, тобто без покаяння;
  • зцілення хвороб, зокрема, підносять молитву Варварі про здоров'я дитини.

Головна молитва до святої Варвари

Свята Великомученице Варваро! Я згадую сьогодні муки, які Ти зазнала за віру в Пресвяту Трійцю і прошу Тебе: помолися за мене до Бога-Отця, щоб дав мені сили перемогти різні земні нахили, серце і душу піднеси до небесних речей.

Молись Богу-Сину, щоб з його милості я залишив(-а) сонливість і лінощі і почав ревно ходити дорогами святого Євангелія. Моли й Святого Духа, щоб відновив мене, зміцнив і освятив.

Свята Великомученице Варваро! Нехай рани Твого святого тіла зцілять рани, які моєї душі завдав гріх, а Твоя невинно пролита кров нехай очистить мене.

Через муки і смерть Твою, благаю Тебе, свята Великомученице Варваро, не дай мені померти без покаяння і не прийнявши святі Таємниці Тіла і Крові Господа нашого Ісуса Христа. Амінь.

Молитва святій великомучениці Варварі

Свята великомученице Христова Варваро! Моли з нами і про нас, рабів Божих (імена), благаючи від Свого милосердя Бога, нехай милостиво почує нас, що просять Його благостиню, і не відступить від нас, християнську ж кончину житія нашого безболісну, непосоромну, мирну і Божественних Таїн причетну нехай дарує, нехай благодаттю Божою і твоїм теплим предстательством, душею і тілом завжди здраві перебуваючи, славимо дивного у святих Своїх Бога Ізраїлевого, що не віддаляє допомоги Своєї від нас, завжди, нині і повсякчас і на віки віків.

Тропарь Варварі

Агнице всеблаженна Варваро,

Божественно осяяні світлом Святі Трійці Трисонячним

і в купелі утвердившись в перемогу лестощі батьківські,

віру сповідала Христову.

Тим, всечесна, звище благодать тобі дарував Бог,

зціляти недуги та хвороби вся.

Його ж моли, великомученице, нехай спасе душі наші.

Віруючим радять читати акафіст великомучениці Варварі хоча б раз на тиждень. Щодня рекомендують молитися їй про чоловіка/дружину, дітей та інших родичів.

Раніше ми публікували церковний календар на грудень 2022 року.