RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Потужна відсіч гарантована: командувач ООС особисто перевірив готовність військ на кордоні з Білоруссю

На волинському напрямку перевірили готовність українських військ до можливого нападу повітряного десанту та диверсійно-розвідувальних груп з боку Білорусі - ситуація у Північній операційній зоні стабільна та контрольована.

Про це повідомили у Командуванні Об'єднаних Сил ЗС України.

Зазначається, що готовність підрозділів перевіряв командувач Об'єднаних Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв. Під час заходу військовослужбовці відпрацювали елементи протидії висадці повітряного десанту у районах критичної інфраструктури, нанесення вогневого ураження силами мінометної батареї, взяття противника в кільце та повне його знищення усіма наявними засобами.

Читайте також: Він би дуже хотів: у Білорусі розповіли, чому Лукашенко не починає вторгнення в Україну

"Протягом певного періоду посилено бойову службу, ведення розвідки, зокрема здійснене її націлення на здобуття критичної важливої інформації, що необхідна для прийняття відповідних рішень у випадку збільшення військової загрози з боку республіки Білорусь", - наголосив генерал-лейтенант.

Він також зазначив, що на сьогодні підрозділи, які виконують завдання у Північній операційній зоні на державному кордоні, готові до протидії противнику.

У командуванні ЗСУ також зазначили, що відповідні заходи проводяться на тлі неочікуваної перевірки збройних сил противника на території Білорусі, що в межах навчання відпрацьовують дії навчального характеру. Зокрема, підняття за тривогою, швидке переміщення у визначені райони, а також форсування водних перешкод.

Раніше ми писали, що експерт дав оцінку діям Білорусі на кордоні з Україною.