RU  UA

Готуються до оборони? Експерт дав оцінку діям Білорусі на кордоні з Україною

Військова активність Білорусі на кордоні з Україною є звичайною плановою перевіркою військ, яку проводять щороку.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

Читайте також: Чи готуються до атаки на Україну? У Білорусі хочуть запровадити смертну кару за "держзраду"

За його словами, білоруси відпрацювали завдання у місцях підготовки та повернулися на місце дислокації. Цілком можливо, що вони готуються до оборони.

"Виходячи з реальних дій білоруської влади та армії можна говорити, що зараз проводиться планова річна перевірка військ, яка проводиться щороку, вони справді вийшли на рубежі, відпрацювали завдання у місцях підготовки та повернулися на місце дислокації. Це проводиться щороку. Рух деяких губернаторів областей Білорусі щодо територіальної оборони чи деяких законів про зраду – в принципі ми могли б це робити перед нападом Росії. Це свідчить як мінімум про те, що білоруси готуються до оборони", - вважає експерт.

Водночас українським військовим бракує озброєння, тоді як збільшення його кількості було б доречним для охорони оборони північного кордону України.

"Нам не вистачає озброєнь, і ми їх просимо певними типами дій, які ми озвучуємо - це нормальний підхід, нам справді не вистачає озброєння на деяких етапах, збільшити ще озброєння для охорони оборони нашого північного кордону було б непогано", - зазначив Роман Світан.

Раніше "Апостроф" писав, що Росія готує близько 200 тисяч нових військових для чергового походу на столицю України. Великий наступ можуть почати взимку або навесні 2023 року.