RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Навіщо окупанти "кошмарять" Херсон: думка мешканців міста

Російські окупанти, обстрілюючи Херсон, переслідують кілька цілей. Одна з них - провокування гуманітарної катастрофи, що є улюбленим інструментом впливу.

Про це "Апострофу" розповіли жителі Херсону.

Читайте також: Окупантам байдуже, куди стріляти: як живе Херсон після звільнення від "руського міра"

Так, за словами одного з волонтерів, "визволителі" обстрілюють місто з усіх видів озброєння, по околицях міста "працюють" снайпери.

"Фактично росіяни перетворюють місто на чорну дірку і обстрілюють з усіх видів озброєння, а прибережна зона прострілюється снайперами або просто стрілецькою зброєю. Починаючи з понеділка, 12 грудня, обстріли набули запеклого характеру. За підсумками останніх днів під обстріл потрапляють школи, медичні установи, супермаркет. До мого дому прилітало двічі", - розповів волонтер Андрій.

Окупанти продовжують "кошмарити" місто після відступу у зв'язку з надією колись повернути Херсон під контроль, унеможливити перебування українських військ, створити гуманітарну катастрофу у місті шляхом терору, припускають жителі.

"З огляду на те, що 10 грудня окупанти зайняли острови по Дніпру і почали обстрілювати місто з мінометів 82 калібру, можливо, вони готують якісь рейдові заходи на Херсон. Адже у своїх пабліках вони ж активно розганяють, що повернуть Херсон. Крім того, у них стоїть завдання унеможливити перебування українських військ та аварійних підрозділів у місті, унеможливити перебування поранених у лікарнях, поставити під вогневий контроль логістику з міста та в місто", - пояснює волонтер.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Нас зараз просто знищують: як живе Херсон через місяць після звільнення