RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Компенсацію за купівлю генератора дають в багатьох містах: як отримати та що для цього треба

В Україні можна отримати компенсацію за придбання генератора. Компенсаційній виплати можуть покрити від 50% до 80% вартості пристрою.

Про це повідомили на 1plus1.

У деяких українських містах запровадили компенсацію за купівлю генераторів. На неї мають право об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельні контори (ЖБК) та керівники багатоквартирних будинків.

Читайте також: Можуть просто "згоріти": які пристрої не можна підключати до генератора

Київ

Мешканці багатоквартирних будинків можуть отримати компенсацію в розмірі 75% від вартості генератора, однак сума не повинна перевищувати 80 тисяч гривень.

Львів

ОСББ, ЖБК і решта житлового сектору мають право на відшкодування 50% від ціни (максимальна виплата - 30 тисяч гривень). Підприємці ресторанного бізнесу й роздрібної торгівлі продуктами можуть отримати ваучер.

Полтава

Будинки з понад двома поверхами можуть розраховувати на компенсацію до 50% вартості генератора, але не більше за 80 тисяч гривень.

Суми

Мешканці будинків із понад трьома поверхами або двоповерхових будинків, збудованих до 1993 року, отримають компенсацію до 50% від ціни пристрою (небільше 50 тисяч гривень).

Рівне

У Рівному компенсують до 70% ціни генератора. Водночас є умова - пристрій повинен коштувати не більше 45 тисяч гривень.

Чернівці

Тут можуть компенсувати 80% вартості генератора, якщо він коштував не більше 60 тисяч гривень і покриває потреби щонайменше 36 квартир у будинку.

Одеса

Мешканцям Одеси повернуть до 70% вартості генератора (максимум - 100 тисяч гривень). Для отримання грошей треба звернутися до районної адміністрації з чеками.

Запоріжжя

Повертають 80% від ціни генератора, якщо він коштує до 30 тисяч гривень і був куплений з оплатою через банк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що киянам компенсують 75% від ціни генератора, і розповідав, як оформити та повернути гроші.