RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Стосується генераторів, акумуляторів і не лише: в Україні скасують низку податків

В Україні законодавчо хочуть звільнити від податку на додану вартість та ввізного мита генератори, мільйон доларів на закупівлю яких надасть Тайвань, акумулятори та інтернет-термінали супутникового зв'язку Starlink як для бізнесу, так і для звичайних громадян через замовлення поштою.

Про це повідомив заступник голови комітету з фінансів, податкової та митної політики Ради нардеп Ярослав Железняк, зазначивши, що таким чином податковий комітет ВРУ одноголосно підтримав до другого читання законопроекти Дмитра Разумкова №8196/8197 щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України.

Крім того, у проекті запропоновано закріпити зберігання до 2000 літрів палива для генераторів без ліцензій на час воєнного стану.

Читайте також: Ігри зі світлом: що потрібно знати про генератори

"Фактично такі положення вже мають діяти, але в українців на митниці все одно виникають проблеми. Вирішити їх може внесення відповідних змін до Податкового та Митного кодексів", - написав народний обранець.

Він припускає, що законопроекти ухвалять у другому читанні вже цього тижня.

У проекті пропонується звільнити від ПДВ та мита генератори, акумулятори та Starlink.

"Щоб не було більше проблем на митниці. Зробили таке ввезення будь-яким способом – навіть для міжнародних поштових та експрес-відправлень. Без вимог сертифікатів чи інших бюрократичних перепон", – наголосив нардеп.

Також на рівні закону на час воєнного стану пропонується закріпити можливість зберігати до 2000 літрів палива для генераторів без ліцензій. За більших обсягів платники податків мають подати декларацію до податкової.

У той же час фізособам не потрібно отримувати жодних дозволів на зберігання пального.

Пропонується звільнити від ПДВ й мита технічну допомогу Energy Community на ввезення обладнання для відновлення постачання енергії.

Нагадаємо, що в Україні бізнес та звичайні громадяни будуть змушені сплачувати екологічний податок за використання генератора, якщо використовують 200 тонн пального на рік його роботи.