RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Окупанти відмовляють цивільним у медобслуговуванні: вечірнє зведення Генштабу за 19 грудня

Триває 299-та доба героїчного опору українського народу російським окупантам - противник зазнає тяжких втрат і проводить репресії щодо мирного населення на окупованих територіях.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

Впродовж доби ворог завдавав ракетних ударів, також були застосовані БПЛА "Шахед-136" та РСЗВ. В результаті постраждали об'єкти інфраструктури та мирне населення.

Читайте також: Росія отримала нову партію дронів з Ірану: у ГУР озвучили подробиці

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв з артилерії наші позиції в районах населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Вовчанськ та Дворічна Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник стріляв по районах Котлярівки, Крохмального і Берестового Харківської області та Стельмахівки, Макіївки, Площанки, Червонопопівки і Діброви на Луганщині.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках були обстріляні Верхньокам’янське, Берестове, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти не припиняли обстріли населених пунктів Темирівка, Червоне, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області, а також міста Херсон - там знову постраждала цивільна інфраструктура та мирні громадяни.

Через значні втрати загарбників на тимчасово окупованих територіях Луганської області продовжується перепрофілювання лікарень у військові шпиталі. Наприклад, Луганська обласна клінічна лікарня, Луганська міська багатопрофільна лікарня №15 та Залізнична лікарня передані для користування російським окупаційним військам. Місцевому населенню в обслуговуванні відмовляють та пропонують звертатися до інших лікувальних закладів.

Раніше ми повідомляли про те, чим воюватиме Лукашенко проти України у випадку вторгнення з Білорусі.