RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Петицію проти закону про відповідальність військових підписали за день

Ухвалений Верховною Радою закон 8271,підтриманий верховний головнокомандувач Валерій Залужний, що суттєво посилює кримінальну відповідальність військових, викликав сильний суспільний резонанс. Менше ніж за добу петиція з ветування набрала 25 тисяч голосів.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на сайт із петиціями українців.

Петиція з проханням до глави держави Володимира Зеленського ветувати ухвалений ВРУ закон набрала вже майже 33 тисячі голосів. Автор петиції, - Костогризенко Тетяна Володимирівна, - вважає, що коли проект стане законом, "командування отримує безпрецедентні важелі шантажу і покарання військових в'язницею практично за будь-яку критику їх рішень, навіть якщо рішення некомпетентні і спираються на невдалий бойовий менеджмент (а таке трапляється) ". Вона також називає цей законопроект найвигіднішим ворогам України.

Проти законопроекту також виступила правозахисниця та співзасновниця ГО "Медійна ініціатива з прав людини" Ольга Решетилова.

“Петиція до президента про ветування закону 8271 (посилення кримінальної відповідальності військовослужбовців) за добу набрала необхідних 25 тисяч голосів. Це тому, що у кожного з нас у сім'ї чи серед близьких друзів є солдат, лейтенант, капітан Збройних Сил чи інших збройних формувань. Тому цей закон торкається кожного з нас”, – написала правозахисниця.

"Апостроф" повідомляв, що в Україні запровадили нові умови служби за контрактом і продовжили відстрочку частини призовників.