RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Укрзалізниця відправила у рейс святковий потяг Святого Миколая: фото

19 грудня Укрзалізниця відправила у святковий рейс "Потяг Святого Миколая". Він попрямує у звільнені українськими військовими населені пункти Харківщини, Донеччини, Миколаївщини та Херсонщини.

Про це повідомляє пресцентр залізничного перевізника.

Читайте також: У Києві запалили ялинку на День Святого Миколая: фото зимової красуні

Зазначається, що три рейси потяга святого Миколая доставлять дітлахам близько 33 тисяч подарунків. У поїзді буде справжня "залізна резиденція" святого Миколая, тому крім подарунків, діти побачать театралізоване дійство у святковому вагоні.

"Українське небо цього року закрите для польоту саней з подарунками, відтак святий Миколай прибуде на поїзді Укрзалізниці. Залізниці, яка цього року врятувала понад 1 мільйон дітей, але сьогодні окрім порятунку везе свято. І це свято відбудеться за графіком, адже саме задля щасливих очей наших дітей ми і продовжуємо рух як офіційний перевізник святого Миколая", - пояснило керівництво компанії.

Оскільки не всі матимуть змогу зустріти потяг, частину подарунків передадуть військовим цивільним адміністраціям, які віддадуть дітям подарункові набори. Їх отримають всі, кому не виповнилось 10 років.

Перший рейс прибуде на Донеччину зранку 20 грудня.

У компанії розповіли, що створення такого потяга є спільним проєктом "Укрзалізниці" та ЮНІСЕФ.

Точний час прибуття потяга може змінюватися з безпекових причин.

Нагадаємо, 19 грудня в Харкові відкрили головну новорічну ялинку міста на станції метрополітену. Цьогоріч святкова красуня стоятиме в підземці, де з початку повномасштабної війни харків'яни ховаються від ворожих обстрілів.