RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Треба виловити "щурів" всередині країни: очільник СБУ розповів про роботу під час війни

Служба безпеки України поставила перед собою завдання очистити власні лави від держзрадників і російських агентів.

Про це заявив очільник СБУ Василь Малюк у своєму інтерв'ю.

СБУ концентрується на затриманні зрадників усередині країни й самоочищенні власних лав.

Читайте також: "Бандери нас з'їдять": на в'їзді в Київ затримали священника-пропагандиста

"Ми можемо багато проводити мегавдалих операцій та планувати їх, але якщо в нас, вибачте, на борту знаходиться один "щур", який своєчасно інформує ворога, то зводиться нанівець весь оперативний задум, наражається на небезпеку весь оперативний склад… Тож моє життєве кредо, перш за все: вичистити лави Служби. Самоочищення – це те, з чого ми починаємо. З чого починається кожен робочий день, кожна робоча нарада у мене", - наголосив Василь Малюк.

Зокрема, СБУ проводить "очищення" від російських агентів у середовищі УПЦ Московського патріархату, у храмах якого співробітники служби знаходяться чимало доказів про співпрацю тамтешніх церковників з ворогом.

"Якщо людина в рясі і з кадилом, то це не є пом’якшувальною обставиною при вчиненні злочину, як і обтяжливою. Наприклад, як коригувальник у рясі, який по мирних кварталах наводив вогонь. Суд йому дав 12 років. Ми його поміняли, він уже поїхав до ворога, підтвердивши свою приналежність до їхніх спецслужб. Що він має спільного з Богом, мені цікаво?", - пояснив Малюк.

Також очільник СБУ особисто займався розробкою викриття і затриманням колишнього глави Кримського управління Служби безпеки України Кулініча, який працював на ворога - на РФ.

"Це було дуже непросто. Я займався цим питанням лише з одним співробітником. Я це називаю інтелектуальною контррозвідкою. На це іноді йдуть роки. У ситуації з Кулінічем це було більше року", - пояснив він.

Держзрадник Кулініч передав агентурні повідомлення з України для російських кураторів.

Москві є офіс Сівковича-Клюєва. Це свого роду "кротоферма". Основна задача – збір інформації з Україніи. Зокрема, в офісі присутні кадрові співробітники 5 служби ФСБ рф. І безпосередньо вони співпрацювали з Кулінічем", – додав очільник СБУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала держзрадницю на Одещині, яка збирала гроші на підтримку російських окупантів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: