RU  UA

Захистить Київ від балістичних ракет: експерт розповів про важливість передачі ЗРК Patriot Україні

Система протиповітряної оборони Patriot, яку мають передати Україні Сполучені Штати, буде здатна захистити Київ від балістичної загрози.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів азербайджанський військовий експерт Агіль Рустамзаде.

Читайте також: Patriot для України: навіщо нам нові ЗРК та чим вони відрізняються від С-300

"Мабуть, у американців все ж таки є інформація, що Іран все ж таки передасть росії балістичні ракети, і в цьому контексті Patriot найкраща протиракетна система у світі. Одна батарея прикриє Київ від балістичних ракет. Таким чином, балістичну загрозу буде куповано", - зазначив він.

При цьому експерт зауважує, що це не означає, що жодна ракета не пролетить. Все залежить від типу застосовуваних ракет та кількості. Так, Patriot одночасно зможе знищити шість балістичних ракет над Києвом. Проте, якщо запустять десять, то чотири - пролетять.

"Немає абсолютної панацеї від балістичних ракет на сьогоднішній день, але Patriot найкраща. А ось на полі бою Patriot не буде особливо ефективним, оскільки противник не використовує балістичні ракети. А проти крилатих ракет ефективні ті системи, які вже постачали Україні: IRIS-T, NASAMS та інші зенітно-ракетні комплекси", - резюмував Агіль Рустамзаде.

Нагадаємо, із запасів Міністерства оборони США українській армії передадуть батарею "Patriot" та боєприпаси до неї.