RU  UA

Крим став для Росії пасткою: генерал розкрив проблеми окупантів

Україна звільнить Крим військовим шляхом, а от що робити з цивільним населенням, яке по українським законам проживає на півострові незаконно, будемо вирішувати дипломатичним шляхом.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив заступник голови СБУ у 2014-2015 рр, генерал-майор запасу Віктор Ягун.

"Крим став для ворога пасткою. Вони не продумали шляхи забезпечення угрупування на півострові в зимовий період, якщо щось станеться з Кримським мостом. Це для них величезна проблема, вони не мають тієї кількості десантних кораблів та поромів, які зможуть як евакуювати війська, так і забезпечити їх військовою технікою та боєприпасами. І це справді проблема не тільки військова, а й дипломатична. Тому що, якщо наші війська зайдуть в Крим, ми зіткнемося не тільки з великим угрупуванням, якому немає чим оборонятися, але й з великою кількістю цивільного населення, яке по українському закону не має права там перебувати. І це як раз буде предметом перемовин, що ми будемо з ними роботи і куди їх будемо відправляти", – пояснив генерал-майор.

Як писав "Апостроф", в окупованому Криму та на захопленій частині Херсонської області росіяни посилюють заходи безпеки, чекаючи на ЗСУ.