RU  UA

Росія готує наступ на Україну за двома сценаріями: куди планують вдарити

Росія може загострити ситуацію на білорусько-українському кордоні, щоб розпочати наступ на Донбасі. Але атакувати одночасно зі сходу та півночі, щоб перерізати логістичні шляхи постачання Україні західного озброєння, у них сил не вистачить.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Дійсно, існує два потенційні напрямки – це Донбас та Білорусь. Який з них буде відволікаючим, а який буде головним, поки невідомо, бо росіяни навчилися доволі вдало перекидати свої збройні формування з одного напрямку на інший. Тому поки що об'єктивних передумов, щоб стверджувати, що саме такий сценарій буде запроваджений армією окупантів, я не бачу", – сказав він.

А от щодо бажання росіян перерізати логістичні шляхи постачання західної військової допомоги наступом з Білорусі, Тука впевнений, що на це ніяких сил у росії немає.

"Я абсолютно не погоджуюся з тезою, мовляв, буде здійснено можливий удар з Білорусі для того, щоб відрізати України від логістичних шляхів поставок західного озброєння, і що це може призвести до капітуляції. Для того, щоб перерізати всі існуючі логістичні шляхи, у росіян не вистачить сил. Між Україною та Європою дуже багато різних логістичних шляхів, і щоб їх перерізати всі, потрібно просто взяти під контроль весь західний кордон України", – пояснив ексчиновник.

Як писав "Апостроф", командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв особисто перевірив готовність українських підрозділів, що наразі боронять північні рубежі України, до відбиття можливого нападу російських окупантів зі сторони Білорусі, де зараз проводять військові навчання з відпрацюванням наступальних дій.