RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Можливе вторгнення з Білорусі: Наєв особисто перевірив готовність бійців відбивати атаки, відео

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв особисто перевірив готовність українських підрозділів, що наразі боронять Північні рубежі України, до відбиття можливого нападу російських окупантів зі сторони Білорусі, де зараз проводять військові навчання з відпрацюванням наступальних дій.

Про це повідомляє Командування Об’єднаних Сил ЗС України, розмістивши відповідне відео.

Читайте також: Нове вторгнення з Білорусі: на що здатні росіяни

"На території Республіки Білорусь розпочато перевірку підрозділів 2-ої мотострілецької дивізії 1-ої танкової армії. Зокрема, мотострілецький батальйон та два танкових батальйони отримали завдання висунутися в райони, які межують з державним кордоном України", - сказав Наєв.

Водночас на території Київщини на одному з важливих державних об’єктів критичної інфраструктури підрозділи, які охороняють та обороняють зазначений об’єкт, провели тренування. Зокрема, Сили оборони відпрацювали елементи з протидії висадці повітряного десанту та ДРГ ворога в район об’єкта критичної інфраструктури.

Серед цих завдань було: вогневе ураження з мінометів та артилерії, взяття ворога в кільце, переправа через водойми, відбиття масованої атаки БПЛА, а також повне знищення ворога всіма наявними засобами.

"Злагоджені і чіткі дії оборонців засвідчили їх готовність до адекватної протидії у випадку, якщо ворог намагатиметься здійснити захоплення цього об’єкта", - наголосив Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ.

Нагадаємо, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів про поточну ситуацію на кордоні з Білоруссю.