RU  UA

У росіян величезні проблеми: експерт пояснив значення ударів по аеродрому "Енгельс"

У ніч проти 26 грудня у Росії пролунав потужний вибух на військовому аеродромі у Енгельсі. Це свідчить про те, що РФ не здатна відповісти на серйозні виклики своїй безпеці.

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник в ефірі Апостроф TV.

Він наголосив, що російський ВПК остаточно став на шлях свого занепаду.

"І те, що їхня ешелонована оборона не може справитись з невідомим літальним апаратом свідчить про те, що достатнього технічного потенціалу для цього у них нема. Це дуже серйозний сигнал тим країнам, які купували в Росії різну зброю, в тому числі і протиповітряні комплекси як С-300 чи с-400 "Тріумф". Тобто, загалом Росія не здатна відповісти на серйозні виклики своїй безпеці", - пояснив Петро Черник.

За словами експерта, на озброєнні Росії досі є понад 60 стратегічних бомбардувальників ТУ-95 МС, приблизно така сама кількість Ту-22 М3 і до півтора десятка Ту-160 "Білий лебідь". Для того, щоб відбувся перелом стосовно знищення російської стратегічної авіації – ці літаки треба знищувати десятками, але важливе знищення і кількох екземплярів.

Читайте також: "Бавовна" на аеродромі "Енгельс": з'явилися нові деталі та відео

"Справа в тому, що усі ці літаки, за винятком одиничних екземплярів Ту-160 Росія виробляти більше не в змозі, а наймолодшому Ту-95 МС вже 30 років. Пошкоджені борти навряд будуть відремонтовані, вірогідніше за все їх зроблять "донорами" для інших машин. В стратегічному підсумку цей потенціал російських ПКС буде виснажений", - зазначив Петро Черник.

Він додав, що аеродроми "Дягілєво" і "Енгельс" будувались саме для стратегічних бомбардувальників, а їх переміщення у глибший тил тягне за собою багато проблем для росіян. Раніше ці аеродроми вважались глибоким тилом, зараз вони вже точно ними не є.

Як повідомляв "Апостроф", Російська Федерація незабаром передасть Ірану багатоцільові винищувачі Су-35 в обмін на іранські безпілотники, якими вона обстрілює Україну.