RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Ворог безуспішно кидався штурмувати фронт на Донбасі і зазнав втрат: деталі від Генштабу ЗСУ

Йде 306-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога в районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Підгороднє, Бахмут, Курдюмівка, Майорськ, Водяне, Красногорівка і Мар’їнка на Донеччині.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби росіяни завдали 1 авіаційний та 5 ракетних ударів, здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ворог зберігає військову присутність вздовж державного кордону, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено", - наголосили у штабі.

  • На Сіверському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Винторівка, Манухівка, Рижівка та Ворожба Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку з мінометів та артилерії росіяни били по районах населених пунктів Стрілеча, Стариця, Землянки, Устинівка, Вільхуватка, Чугунівка, Новомлинськ та Кам’янка Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти обстріляли райони понад 25 населених пунктів. Серед них - Дворічна, Кислівка, Котлярівка і Берестове на Харківщині; Стельмахівка, Площанка, Діброва і Червонопопівка Луганської області та Ямполівка і Торське на Донеччині.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник обстріляв позиції наших військ в районах понад 20 населених пунктів. Зокрема це - Спірне, Берестове, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Опитне, Озарянівка, Нью-Йорк, Авдіївка, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області.

Читайте також: "Бавовна" високої якості: на ворожому аеродромі "Енгельс" вибухи, є жертви

  • На Новопавлівському напрямку під обстрілаит російської армії перебували Вугледар, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку обстріляно райони понад 25 населених пунктів. Серед них Гуляйполе, Червоне, Степове, Малі Щербаки, Щербаки і Чарівне Запорізької області та Нікополь - Дніпропетровської.
  • На Херсонському напрямку противник продовжує артилерійські обстріли населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. Постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Республіканець, Тягинка, Зеленівка, Інженерне, Антонівка, Садове і Велетенське Херсонської області та місто Херсон.

У місті Старобільськ Луганської області, у обладнаний окупантами військовий шпиталь, за останній час доставлено близько 50 важкопоранених військовослужбовців РФ. У Горлівці Донецької області, через нестачу донорської крові, всіх працівників медичних установ зобов’язали здавати кров відповідно до складеного графіку.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ окупантів.

Наші ракетники і артилеристи уразили:

  • 9 пунктів управління,
  • 2 райони зосередження живої сили,
  • 2 інші важливі об’єкти противника.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський наголосив, що росіяни намагатимуться зробити святковий час темним та складним для українців та закликав не ігнорувати повітряних тривог.