RU  UA

Дістанемо далеко: Україна може завдавати ударів на відстань до 2000 км

Україна має ракетні системи та безпілотники, здатні завдавати удари до двох тисяч кілометрів, знищуючи цілі, що несуть найбільшу загрозу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів колишній очільник Служби зовнішньої розвідки, генерал армії України Микола Маломуж.

Читайте також: Готуватися до обстрілів України стало складніше: які у Росії проблеми з ракетоносіями

Так він прокоментував останні вибухи на російському військовому аеродромі в Енгельсі та перспективу нових на інших російських локаціях.

"Я думаю, що запалає. Ми сьогодні вже маємо власні потужні ракети. Це не ATACMS, які ми просимо в США, але наш ВПК може випускати ракети і перші вже є. З іншого боку, це і квадрокоптери та інші системи, які дістають за 1000-1200 км. Це і ракетні системи та безпілотники, які летять на 1000 км, а деякі і на 2000 км та можуть нести бойову частину, яка завдає ударів по тих цілях, що створюють для нас найбільшу загрозу. Це аеродроми та літаки Ту-95 та Ту-22 – стратегічні бомбардувальники, які несуть ракети дальністю 600-800 км", - зауважив він.

За словами експосадовця, російські ракети б'ють по українській інфраструктурі, житлових будинках та енергетичних об'єктах. Росіяни свідомо порушують норми міжнародного та українського права, адже такі дії кваліфікуються як терор та геноцид.

Аеродроми, кораблі, підводні човни з ракетами "Калібр", які б'ють по мирному населенню, є законними об'єктами війни. Відтак, Україна має повне право завдавати удари по цих об'єктах.

"Ми це вже показали - і в Енгельсі, і в Криму. І це лише початок. Стратегічно та потенційно ми можемо достати і до Москви, і навіть до Уралу. Є у нас промислові високоточні об'єкти, які можуть забезпечити створення ракетних систем, які б'ють на 3,5 і на 10 тисяч км. Тим більше є практика на "Південмаші", де створювалося надзвичайно потужне озброєння", - наголосив ексочільник Служби зовнішньої розвідки.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Якщо Росія продовжить ракетні атаки, будемо бити по Москві і Уралу - генерал Маломуж