RU  UA

Готуватися до обстрілів України стало складніше: які у Росії проблеми з ракетоносіями

У Росії, яка з жовтня масовано обстрілює Україну ракетами, виникли серйозні проблеми з ракетоносіями. Зокрема, став ненадійним Енгельс, де розташований аеродром стратегічної авіації ВКС РФ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт з авіації Валерій Романенко.

Читайте також: Незважаючи на санкції: які в Росії можливості виробництва ракет

"Ракети у росіян ще є, але ж вони не можуть витрачати так званий недоторканий запас. Крім того, в них проблеми з носіями цих ракет, їхні бомбардувальники літають з Енгельса до Оленєгорська і розосереджуються по інших авіабазах, тому що до Енгельса прилітає. А "Енгельс-2" - це єдина база для літаків Ту-160, основного російського стратегічного бомбардувальника", - зауважив експерт.

Окрім того, не так багато у Росії лишилося кораблів у Чорному морі, які мають на своєму борту ракети "Калібр", що здатні їх запускати.

"Тобто загалом ситуація така, що Росії тепер необхідно більше часу, щоб підготуватися до обстрілу. І ще подивіться на погоду, зараз зима, і розвідувальна інформація до них поступає пізніше, аніж за ясної погоди", - наголосив Валерій Романенко.

Варто зауважити, що за даними моніторингових груп, Росія через загрозу обстрілу була змушена забрати з аеродрому "Енгельс-2" від чотирьох до шести стратегічних бомбардувальників Ту-95. Літаки перекинули на аеродром "Українка" в Амурській області.

Нагадаємо, за даними начальника Головного управління розвідки України Кирила Буданова, у Росії ракет вистачить на два-три масованих удари по Україні.