RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

В Україні помітили експортний варіант "Панцир-С1": фото та особливості

В Україні помітили російський зенітний ракетно-гарматний комплекс наземного розміщення "Панцир-С1", призначений для експорту в Ірак. Очевидно, Росія вдалася до його застосування через дефіцит, який виник у зоні бойових дій.

Про це поінформував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Читайте також: Іран готує велику допомогу зброєю для Росії: голова розвідки Ізраїлю оприлюднив дані

Так, на українській території відома поява щонайменше однієї такої одиниці техніки. Помічений комплекс "Панцир-С1" мав незвичайний камуфляж, який характерний для Збройних сил Іраку. Кілька років тому ця країна замовляла в Росії такі комплекси.

Експерт вважає, що Росія вирішила зірвати свої експортні зобов'язання через дефіцит засобів протиповітряної оборони на полі бою, що є доказом серйозних втрат противником комплексів малого радіусу дії. Відтак, російський повітряний простір є решетом для малорозмірних об'єктів, переконаний він.

За даними Defense Express, Ірак кілька років тому замовив близько 48 "Панцирів" в Росії. Країна отримала тільки 24 комплекси. Сукупна вартість контракту - 2,3 млрд дол. У мережі Інтернет є багато фото іракських військових із "Панциром-С1", що має аналогічний камуфляж з поміченим в Україні.

Не виключено, що Ірак також міг розірвати контракт, через що "Панцирі" могли передати російській армії.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, Україна знищила 212 російських засобів ППО.