RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Економимо електрику та гроші: яку домашню техніку можна на ніч вимикати з розетки

Через складну ситуацію зі світлом, яка склалася в країні, дуже важливо економити електроенергію, й побутові прилади, які більшість громадян неусвідомлено залишає на ніч увімкненими в розетки, продовжують непотрібне споживання електрики та лише збільшують суми у платіжках.

Ресурс Ukr.Media пише, які побутові прилади можна вимикати на ніч, аби даремно не пожирати електрику.

Комп'ютер. Якщо ноутбук не розряджений, то взагалі зайвим буде залишати його на ніч увімкненим у розетку.

Читайте також: Як налаштувати домашній інтернет і вийти на зв'язок, коли немає світла: п'ять способів

Телевізор. "Ящик" який у якості "фону" працює цілу ніч, порушує нормальний сон, чим дуже негативно впливає на самопочуття.

Смартфони та планшети. Більше, чим може узяти акумулятор, гаджет все одно не зарядиться. А ось постійне включення у 220V негативно впливає на термін його служби.

Wi-Fi роутер. Маршрутизатор хоч споживає й небагато, але все одно "їсть" електрику й за місяць може накрутити кілька зайвих гривень, які краще задонатити на ЗСУ.

Бойлер. Бойлер дуже енергозатратна річ, тому гріти воду, коли людина відпочиває вночі, може виявитися досить "збитково".

Також до речей, які варто відключати у темну пору добу, можна віднести мікрохвильову піч, кавомашину, тостер, електрочайник, блендер, тобто практично усі прилади з вилками. Окрім холодильника, звичайно.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно обрати та використовувати генератор.