RU  UA

Ворог активізувався: український комбат щодо ситуації навколо Бахмута

Ситуація на Бахмутському напрямку на сході країни залишається стабільно складною. У жорстких боях за Бахмут, що тривають із серпня поточного року, російські окупанти намагаються продавити українську оборону.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир батальйону "Свобода" Нацгвардії Петро Кузик.

Читайте також: Бої за Бахмут: український військовий оцінив загрозу оточення міста

"Ситуація стабільно складна. Ворог намагається продавити оборону, шукає складні місця. Вони активізувались за багатьма напрямками завдяки зекам і мобілізованим", - зауважив він.

Хоч росіяни намагаються обійти Бахмут і з лівого боку, і з правого, всі атаки Збройні сили України відбили. Противник отримав серйозні втрати, не маючи тактичного успіху. Українським військовим навіть вдалося дещо його "посунути" з лівого флангу.

"Скільки в них втрат вони самі не розуміють, адже працюють розрізненими підрозділами: вагнерівці, зеки, кадрові військові, кадировці... Загалом купа намішаної наволочі. У них втрати колосальні. Є втрати і у нас, але вони неспівставні. Вони просто намагаються засипати фронт своїми трупами і це якась незрозуміла тактика ведення війни", - зазначив військовий.

При цьому ворог доволі небезпечний і постійно адаптується та змінює тактику. Вивчається, яка кількість оборонного важкого озброєння, які підрозділи стоять в обороні, і під них підлаштовується й тактика.

"Там, де є скупчення артилерії, вони на цій ділянці розосереджуються, щоб уникати артилерійського ураження, там де стоять серйозні підрозділи - намагаються перетиснути хитрістю. Перевдягаються у форму ЗСУ, та навіть пускають перед собою наших полонених. Вони досить небезпечні і підступні. Але ні до Нового року, ні до наступного нового року, вони Бахмут не візьмуть", - резюмував Петро Кузик.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти, незважаючи на значні втрати у живій силі, не припиняють наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.