RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Слідом за імператрицею: в Одесі демонтували ще один пам'ятник "руського вєлічія"

Україна продовжує відстоювати свою незалежність не лише на полі бою, але й на культурному та інформаційному фронтах - у рамках дерусифікації в Одесі демонтували пам'ятник російській імператриці Катерині ІІ та полководцю Олександру Суворову.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

Читайте також: Пушкін, goodbye: у Дніпрі демонтували пам'ятник російському поетові, фото

Повідомляється, що демонтаж пам'ятника Суворову відбувся пізно ввечері 28 грудня у селищі Котовського.

"Згідно рішення сесії міської ради в Одесі було демонтовано пам’ятник О. Суворову. Монумент буде передано до Одеського художнього музею для його тимчасового зберігання", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що кількома годинами раніше цього ж дня демонтували також і пам'ятник Катерині ІІ - за словами голови Одеської ОВА Максима Марченко відбулася дійсно історична подія.

"Нарешті пам’ятник російській імператриці Катерині в Одесі був демонтований. Дякую мешканцям Одеси, які висловили свою позицію, що російській імперській спадщині не місце в сучасній, правовій, демократичній Україні. Дякую депутатам Одеської міської ради за те, що ухвалили правильне рішення”, - написав він у Telegram-каналі.

Нагадаємо, 24 листопада виконком Одеси підтримав демонтаж та перенесення пам'ятника "Засновникам Одеси", центральною фігурою якого є статуя імператриці Катерині II. Таке ж рішення ухвалили і щодо памʼятника Суворову на Південній дорозі.

Раніше ми писали, що у метро Києва зникли погруддя російських поетів.