RU  UA  EN

Пʼятниця, 22 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

21 листопада

Всі новини

Як приготувати смачну курочку на пару: варіанти, які варто знати

Курятина вважається найдоступнішим м'ясом, дієтичним та простим у приготуванні. Вона користується популярністю серед спортсменів, адже є джерелом білка і майже не містить вуглеводів. Однак найбільш корисною вважається та, яка була приготовлена на пару.

Господині поділилися кількома варіантами приготування на пару ароматної та корисної курятинки, повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Як приготувати ніжне та соковите м'ясо до Нового року: поради досвідчених господинь

Ароматні курячі стегна

Для того, щоб курячі стегна на пару мали пікантний смак та чудовий аромат, їх необхідно спочатку замаринувати. Зробіть це на ніч чи на кілька годин, щоб м'ясо добре просочилося. Стегна варто надрізати у кількох місцях зверху.

Приготувати маринад треба так:

  • змішати 2–3 столові ложки соєвого соусу;
  • 1–2 столові ложки французької гірчиці;
  • додати мелений перець;
  • мелений сушений часник;
  • суху зелень петрушки;
  • різні приправи до смаку чи одразу приправу "для курки";
  • додати сіль, якщо соєвий соус не солоний.

Помістіть курятину в маринад.

Далі курку треба викласти на решітку, помістити у пароварку, коли вода закипить. Варіть на пару 30 хвилин. М'ясо у підсумку буде ніжним та неймовірно ароматним.

Дієтична куряча грудинка

Це більш простий варіант приготування курки. Візьміть курячі грудки без кісток і шкіри, промийте під проточною водою, укладіть на решітку пароварки і варіть 25-30 хвилин. Посоліть за п'ять хвилин до приготування.

Її можна подавати гарячою з гарніром, приправивши не тільки сіллю, але й улюбленими спеціями. Також можна використовувати в холодному вигляді для салатів, бутербродів та як м'ясну нарізку. Якщо любите відварене м'ясо з гірчицею чи хріном, такий рецепт - ідеальний.

Соковита куряча грудинка з розмарином

Це теж не надто складний варіант. На приготування на пару піде 20-25 хвилин, а головною відмінністю є маринад.

Грудинку без кісток потрібно покласти у ємність, додати до неї дрібно нарізаний розмарин. Якщо немає свіжого, то візьміть сушений, але розтовчіть у ступці із сіллю. Розмарин ідеально підходить до курятини та надає тонкого приємного аромату.

Розмарину візьміть жменю чи 1,5-2 столових ложок сухого. Додайте три столові ложки соєвого соусу, мелений перець, до восьми подрібнених зубчиків часнику, одну чайну ложку оцту і стільки ж рослинної олії.

Додайте 100–150 мл води. Залиште курятину у маринаді на три години.

Наприкінці приготування додайте до м'яса пряні трави, пару зубчиків часнику, лавровий лист та запашний перець.

Нагадаємо, раніше ми писали, що новорічний стіл-2023 подорожчав на 40%.