RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як приготувати ніжне та соковите м'ясо до Нового року: поради досвідчених господинь

Навіть у найдосвідченіших господинь трапляються "промахи" і м'ясо після приготування може виявитися настільки "гумовим", що навіть цибуля не врятує, проте не варто поспішати згодовувати невдалий кулінарний експеримент коту або собаці, тим більше що 31 грудня часу на приготування нової страви просто не лишається.

"Апостроф" пише, як можна виправити ситуацію, щоб тверде м'ясо стало м'яким та соковитим.

Гірчиця

Змастіть гірчицею весь шматок перед випіканням, залиште настоятися протягом 15 хвилин, а потім можна приступати до приготування. За допомогою гірчиці м'ясо набуде божественного аромату та смаку.

Читайте також: Як засмажити шашлик і не зіпсувати його: п'ять головних правил

Алкоголь

Додана чарка горілки, пива чи коньяку в м'ясне рагу пом'якшить страву. Під час тушкування весь алкоголь випарується і його можна давати й дітям.

Сіль

Сіль також пом'якшує м'ясо. Солити його потрібно вже в кінці приготування або перед подачею на стіл з розрахунку 1 чайна ложка на 1 кілограм м'яса.

Кислота

Оцет краще не використовувати, оскільки він навпаки сушить м'ясо. З цим чудово впорається лимонний чи лаймовий сік. У тушковане м'ясо можна додати шматочок лимона або ж помідор. Також пом'якшить жорсткість м'ясних волокон цибулевий сік чи розсіл із капусти.

Крохмаль

Найкраще для "пом'якшення" м'яса підійде кукурудзяний крохмаль, а не картопляний. Для цього потрібно розчинити крохмаль у воді та замочити в ньому м'ясо. Після такого замочування під час смаження на продукті з'явиться хрустка скоринка.

Соєвий соус

Соєвий соус, який містить безліч мінеральних елементів, вітамінів і амінокислот, чудово впорається навіть із грубим м'ясом і чудово підкреслить його смак. Однак "купати" м'ясо в ньому доведеться довгий час, тож найкраще залишити продукт у маринаді на всю ніч.

Нагадаємо, раніше ми писали, які спеції варто додати в картоплю при запіканні.