RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Шахіди" вже закінчуються: експерт розповів, у якому разі атаки дронами по Україні припиняться

Російські окупанти не припиняють атакувати мирні українські міста за допомогою "Шахідів". Обстріли і далі продовжуватиметься, оскільки є можливість постачання нових дронів з Ірану.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт з авіації Валерій Романенко.

Експерт розповів, чому, незважаючи на думку деяких експертів, обстріли "Шахідами" продовжуватимуться, і чому їх запускають саме вночі.

Читайте також: Готовитися до обстрілів України стало складніше: які у Росії проблеми з ракетоносіями

"Запуск Шахідів уночі пояснюється тим, що дрон дуже помітний вдень і легко збивається з кулемета. У темряві ймовірність попадання по дрону набагато менше. Важко сказати, чи зможуть такі обстріли відбуватися кожної ночі. Деякі експерти вважають, що Шахіди потроху закінчуються. Однак є можливість постачання дронів з Ірану, тому обстріл може тривати", - розповів Романенко.

Він також вважає, що по-справжньому убезпечити себе від обстрілу можна лише тоді, коли з'явиться можливість знищувати пускові установки

"...для цього потрібні ракети великої дальності. Або надані союзниками або власного виробництва. Дальність 1000 км дозволяє накрити все, що потрібно в російських тилах", - розповів експерт з авіації.

Нагадаємо, за даними начальника Головного управління розвідки України Кирила Буданова, у Росії ракет вистачить на два-три масовані удари по Україні.