RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Далі кордону не пройдуть: генерал розповів про готовність військових відбити атаки з Білорусі

Якщо російські окупанти зроблять повторну спробу наступу на Київ з боку Білорусі, Сили оборони України зупинять їх ще на кордоні.

Про це на телемарафоні заявив командувач угрупуванням сил та засобів оборони столиці генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

За його словами, Україна постійно відслідковує весь рух підрозділів російської армії, їх нові точки дислокації та полігони та у військово-політичного керівництва країни буде час для оповіщення громадян у разі повторної спроби захопити Київ.

Читайте також: Повторення лютого 2022 року: в ISW оцінили ймовірність нового штурму Києва в 2023 році

Він підкреслив, що Київська область досить потужно підготувалася до можливого нового наступу ворога і на кордоні з Білоруссю знаходиться угруповання, яке готове гідно зустріти його.

Крім того, навколо Києва є кілька рубежів загальною довжиною близько 1000 км, де на основі фортифікаційних позицій довгострокових оборонних споруд створена потужна система оборони. "І так просто пройти буде неможливо", – сказав Олександр Павлюк.

Зараз, зазначив він, весь кордон України з РБ є суцільними завалами та мінними полями і щоб пройти повз них, ворогам будуть потрібні досить серйозні зусилля.

"До того ж по них сплановані вогонь артилерії, робота від снайперських груп до мобільних вогневих груп. Ми не плануємо пропустити їх далі за кордон", - заявив командувач угрупуванням сил та засобів оборони Києва.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний розповів, скільки Росії потрібно військ для нової атаки на Київ.