RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Куди б не наступали ЗСУ, треба бити по Криму: експерти пояснили важливість

Збройні Сили України повинні завдавати ударів по військових об'єктах російського війська в тимчасово окупованому Криму за будь-яких умов.

Таку думку "Апострофу" висловили військові експерти Олег Жданов та Олександр Коваленко.

Водночас Жданов наголосив, що російські окупанти навряд тікатимуть до Криму, коли ЗСУ продовжать контрнаступ на півдні України, адже зараз так званий Кримський міст не працює повноцінно, наприклад, основні вантажі йдуть поромом через Керченську протоку. Наймовірніше росіяни відступатимуть у сторону Мелітополя та Новоазовська.

Читайте також: У Криму вночі пролунали нові вибухи: відео

"Це боротьба за взяття в оточення сил ворога. Вона триває з березня минулого року. Але поки що, на жаль, ЗСУ не вдалося вирішити це завдання. Як ми неодноразово бачили, окупанти встигають зробити "жести доброї волі", тікаючи з позицій", - додав Жданов.

Разом з цим Олександр Коваленко зауважив, що ЗСУ зможуть потужно знищувати військові об'єкти ворога в Криму тільки тоді, коли вийдуть на адмінкордони півострова.

"Окупанти стягнули на півострів величезну кількість військових ресурсів, і там багато об'єктів, які можуть забезпечувати війська РФ на півдні силами та засобами, навіть якщо Кримський міст не працюватиме взагалі. Тому перше завдання – це повне знищення Кримського мосту та припинення поставок ним. Друге - це виснаження військових можливостей окупантів на півострові шляхом постійного вогневого впливу. Для цього військові об'єкти окупантів повинні бути повністю в радіусі ураження ствольної та реактивної артилерії ЗСУ. Зараз українські військові поки що не мають можливості здійснювати такий вогневий вплив", - пояснив експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Таганрог на горизонті: який шлях оберуть ЗСУ для наступу