RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Допомога малозабезпеченим сім'ям: хто може отримати та куди звертатися

В Україні більшості уразливих категорій громадян з 1 січня соціальну допомогу продовжили автоматично. Однак, щоб нарахували виплати, які пов'язані з майновим статусом, необхідно повторно звертатися у відповідні органи.

"Апостроф" повідомляє, як отримати допомогу малозабезпеченим сім'ям.

Читайте також: Як отримати пенсію та соцдопомогу одночасно: відповідь експерта

Хто має право на допомогу

Право на допомогу мають родини, які постійно проживають на території України й з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму для сім’ї.

Розмір допомоги обраховують так: різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та середньомісячним сукупним доходом малозабезпеченої сім’ї.

Допомога призначається на шість місяців.

Де та як можна отримати допомогу

Звернутися треба до структурних підрозділів з питань соцзахисту населення районних держадміністрацій виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, або виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, також можна прийти в центри надання адміністративних послуг.

Необхідні документи:

  • заява про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;
  • декларація про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соцдопомоги;
  • довідка встановленої форми про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф у Донецькій та Луганській областях (за наявності);
  • довідка про доходи в разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня в ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соцстрахування та згідно із законодавством не може бути отримана за запитом органу соцзахисту населення.

Раніше ми писали, що з нового року деякі види соціальної допомоги від держави більше не нараховуватимуть автоматично.