RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

4 жовтня

3 жовтня

2 жовтня

1 жовтня

27 вересня

Всі новини

Терор населення окупантами та героїчна оборона Донбасу ЗСУ: зведення Генштабу на ранок 6 січня

Йде 317-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, основні зусилля вони зосереджують на спробах встановлення контролю над Донецькою областю, наступають на Бахмутському та Лиманському напрямках. Також росіяни намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському напрямках, але успіху не мають.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби противник завдав 17 авіаційних ударів та здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, і по цивільній інфраструктурі.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка і Площанка Луганської області та Спірне, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Первомайське, Мар’їнка і Побєда на Донеччині.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

  • На Слобожанському напрямку окупанти з артилерії та мінометів обстрілювали райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Устинівка і Фиголівка Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку під ворожий вогонь потрапили райони населених пунктів Тавільжанка, Дворічна, Вільшана, Синьківка, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне і Берестове на Харківщині та Куземівка, Новоселівське та Стельмахівка Луганської області.
  • На Лиманському напрямку окупанти нанесли удари по населенним пунктам Макіївка, Площанка, Кузьмине та Діброва на Луганщині.
  • На Бахмутському напрямку росіяни обстрілювали Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Білогорівку, Веселе, Яковлівку, Соледар, Красну Гору, Бахмут, Кліщіївку, Білу Гору, Курдюмівку, Диліївку, Озарянівку, Північне, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Красногорівка, Авдіївка, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку окупантами обстріляно Микільське, Вугледар та Пречистівку Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку обстрілів зазнали Времівка, Зелене Поле і Новопіль на Донеччині; Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Новоданилівка, Щербаки, Степове і Приморське Запорізької області та Нікополь на Дніпропетровщині.
  • На Херсонському напрямку, зокрема, від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Херсон, Чорнобаївка та Токарівка.

Читайте також: Західні аналітики розкусили суть заяви Путіна про різдвяне "перемир'я"

У окупованій Каховці Херсонської області окупанти намагаються заборонити обіг української гривні. Під час рейдів торговельними точками вони погрожують забрати не лише готівку, а й товар, якщо виявлять українські гроші.

Побоюючись українських ударів у Старобільську Луганської області росіяни посилили адміністративний та контррозвідувальний режими. Окупанти перевіряють мобільні телефони місцевих жителів, особливо прискіпливо тих, у яких в списках є номери абонентів українських операторів зв’язку.

Українська авіація завдала 15 ударів по районах зосередження ворога, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Протягом доби наші захисники збили ворожий літак Су-25 та гелікоптер Мі-8.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії завдали удари по двох районах зосередження живої сили та військової техніки противника.

Як повідомляв "Апостроф", Україна отримає від Німеччини бойові машини піхоти (БМП) Marder та зенітний ракетний комплекс (ЗРК) Patriot. Також українські військові отримають від Сполучених Штатів БМП типу Bradley.