RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Не хочеш у військкомат - він прийде до тебе сам: як буде проводитись побудинковий обхід призовників

Український уряд оновив правила військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, у якому затвердив, що військовозобов'язані не зможуть влаштуватися на роботу, якщо вони не стали на військовий облік та можливість побудинкового обходу для уточнення даних.

Про це йдеться у постанові Кабміну №1487 від 30 грудня 2022 року.

У документі йдеться, що не рідше одного разу на рік облікові дані карток обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які перебувають на персонально-первинному військовому обліку у виконавчих органах місцевих рад, повинні звірятися з місцем їх фактичного проживання.

Читайте також: Ні кроку без військкомату: як в Україні змінили правила військового обліку

Також відомості повинні звірятися з обліковими даними у списках персонального військового обліку підприємств, установ та організацій, де вони працюють або навчаються.

Крім того, звіряння відбувається з документами про реєстрацію місця проживання фізичних осіб або з відповідними даними порталу "Дія".

Дані дії можуть здійснюватися "шляхом подворового обходу" відповідно до графіка звірки, затвердженого розпорядженням сільського, селищного, міського голови.

При звірці представники центрів комплектування та соціальної підтримки (військкоматів) повинні перевірити наявність та стан військово-облікових документів призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Нагадаємо, що українців за кордоном зобов'язали ставати на військовий облік у дипломатичній установі.